Latest Movie :
Home » » The Tree of Life - 2011 | Film Şerhi

The Tree of Life - 2011 | Film Şerhi

{[['']]}


The Tree of Life | 2011 🎥 

Bu dünyada ne üçün var olduq

Heyatımızı nece yaşamalıyıq
 - Bele bir çox felsefi sual veren ve bu suallara cavab axtaran “The Tree of Life” (2011)  tarixin en möhteşem, en güclü filmlerindendir! 👑
İzlediyim heç bir filme benzemeyen bu “eser” çox ferqli çekilişi ve duyğuları, hadiseleri müxtelif şekilde izahı ile diqqet çekir. Bir dram hekayesini bu qeder ferqli ve özünemexsus şekilde izleyiciye çatdıran başqa bir film varmı, göresen? Bezi filmler var ki, onlar çox metaforikdi. Yeni filmdeki her bir detal bir simvoldu. “The Tree of Life” (2011) da ilk deqiqeden son deqiqeye qeder bele simvollarla doludur. Hetta her bir sehnede simvollar yolu ile bezi meseleleri izah edir. İzleyerken güneşin kadrlarda heddinden artıq istifadesinin şahidi olmuşdum. Güneş Tanrını simvolize edirdi. Bundan başqa da onlarla, yüzlerle bele benzetmeye izleyerken rast gelirik. Filmi izleyib bitirenden sonra sizde yaranan suallara cavab tapmaq üçün bu yazını oxumağınızı tövsiye edirem.

 Qeyd etdiyim analizde her şey öz eksini tapdığından burada uzun-uzadı yazmayacağam. Sadece müeyyen qeder filmden melumat vermek isteyirem. Film sırf “göstermeye” fokuslanıb. Neyi? Duyğuları, heyatı, insanı.
Esas vurğulanan meqam ise insanın inayet yolu (iman yolu) ile irelilemeli olduğudur. Bes, bu yol ile irelilemek ne derece önemlidir? Ne derece çetindir? “İncesenet nümunesi” sözünün en çox yaraşdığı filmlerdendi desem, yeqin ki, yanılmaram. @birzamanlarkinoteatrda demiş, filmde normal kadr yoxdur. Ancaq cinematic shot. Sebeb kimi ise hekayenin bunu teleb etdiyini deye bilerem. Hem Terrence Malickin rejissor işleri (xüsusile, aktyor idareetmesi), hem de cinematographer Emmanuel Lubezkinin kamera ile etdikleri, yaratdığı cinematography heyranedici, Alexandre Desplat’ın evezsiz besteleri ise filmin tesir gücünü artıran amillerden idi. Baş rolları ifa eden Brad Pitt, Jessica Chastain, Sean Penn ve Hunter McCracken ise rollarını layiqince ifa edibler. Xüsusile, Brad Pitt ve Hunter McCracken. 👍
Qısaca, The Tree of Life qüsursuza yaxın filmdir. Hem heyata dair, hem de möhteşem! Mütleq izleyin bu filmi ve en esası da filmle qalın.


         YAZININ MÜELLİFİ:   Revan
     
         INSTAGRAM SEHİFESİ:   revanfilms



Filmin Traileri:



bu şerh barede fikirlerinizi comment bölmesinden yaza bilersiniz.



Share this article :

Yorum Gönder

Yorumlama Biçimi'nden Adı/Url seçip yalnızca isminizi girerek yorum yapa bilirsiniz

 
Creating Website | Ganizade | Azecinema
Copyright © 2019. Azecinema.com - All Rights Reserved
Saytdakı filmler, menbeler saxlanmaqla ferqli bazalardan yüklenmişdir
Elnur Ganizade | TURAL